Overige Projecten
Winkels/cafés etc.
Kinderkamers 1
Publicaties en andere sites

 

Kinderkamers NIEUWSTE!
Ziekenhuis ZGT Hengelo
Kinderkamers 3

 

 

 

Boekhandel Riemer
Home
Even voorstellen
Werkwijze en voorwaarden
Kinderkamers 2
Happynes Ameland
St. De Zijlen
Winkel Staghouwer
Zwembad Eekeburen

 

                                       

Zomer 2010 is een deel van de bewoners van de Zijlen die in de Hornerhof woonden verhuisd naar de Capellastraat in de nieuwe wijk de Oostergast in Zuidhorn. Om het gebouw een eigen gezicht te geven zijn er in de hal, het kantoor en in de multifuntionele ruimte muurschilderingen aangebracht.
 
De hal bestaat uit een trappenhuis en het idee ontstond om daar de Martinitoren over 3 verdiepingen te maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het ontwerp geen rekening had gehouden dat de 2e verdieping een muur heeft die 6  meter hoog is en daarachter gelijk een diep trapgat... Ik heb het dus op de steiger best een beetje benauwd gehad... nu kan ik er om lachen gelukkig. Toen ik met de Martinitoren en bezig was, was er nog niemand in het gebouw.
 
Toen ik later in het kantoor en de multifunctionele ruimte aan het werk was, was het veel gezelliger! De bewoners woonden er inmiddels en het was fijn om daar aan het werk te mogen.... Heel bijzonder om de medewerkers te mogen meemaken die daar met zo veel geduld en heeel veel liefde de bewoners begeleiden, daar heb ik veel waardering voor gekregen!
 
Hieronder een glimp van de ontwerpen en hoe het is geworden.

                 

                                                         

 

.

Het ontwerp van de Martinitoren verdeeld over 3 verdiepingen

 

 
.

Kantoor, een skyline van het westerkwartier. Een eenvoudig lijnenspel

.

De gedenkmuur, waar nog een digitaalscherm bij komt te hangen met dierbare foto's. "Ik denk aan die.." is westerkwartiers voor "Ik denk aan jou.."