Overige Projecten
Winkels/cafés etc.
Kinderkamers 1
Publicaties en andere sites

 

Kinderkamers NIEUWSTE!
Ziekenhuis ZGT Hengelo
Kinderkamers 3

 

 

 

Boekhandel Riemer
Home
Even voorstellen
Werkwijze en voorwaarden
Kinderkamers 2
Happynes Ameland
St. De Zijlen
Winkel Staghouwer
Zwembad Eekeburen

    

                                       

Voorwaarden
 
Het liefst moet de muur zo glad mogelijk zijn. Dat kan een gestucte muur zijn, maar ook een gipswand is geschikt. Het moet minimaal een keer goed gesausd zijn in een geschikte kleur. Maar glasvezel behang wil ook, alhoewel het resultaat mooier wordt met een gladde muur.
Grof stucwerk, spacwerk of granol is niet geschikt. Een mooi resultaat kan ik dan ook niet garanderen. Mocht u niet zeker zijn, neem dan contact op, dan kan ik in eventueel de muur komen bekijken.
 
Werkwijze
 
In de meeste gevallen weet de klant wat hij of zij wil. Heel duidelijk: dit wil ik graag op de muur. Dan is het meestal geen probleem. Ik gebruik een projector om de grove lijnen uit te zetten. De klant kan dan ook zien waar het object komt en of ze het groter of kleiner willen hebben. Op die manier kan ik ook dingen samenstellen.
 
Soms heeft de klant een idee, maar weten ze niet hoe dat er dan uit komt te zien en dat moet dan gestalte krijgen. Vaak wordt dat dan een mailwisseling met foto's en afbeeldingen en ideeën. Op die manier krijg ik een goed beeld wat de klant wel en niet mooi vindt en wat ze bedoelen.
 
Hieronder een voorbeeld van een hoe een muurschildering tot stand komt.
 
Voorbeeld 1
 
1. Het idee is om een muurschildering te maken op een zacht roze muur.  Met een boom en echte knuffels er in.
 
       
2. Ik maak een schets. Dit hoeft niet exact en precies te worden uitgestippeld, maar  wel een goede indicatie geven van hoe het er ongeveer uit komt te zien.
 
 
3. De klant keurt het goed en ik kan ongeveer een indicatie geven hoe lang ik hier mee bezig ben en dan dus ook een prijs geven. Hieronder het eindresultaat. In mijn portfolio onder bijvoorbeeld kinderkamers staan meer foto's en voorbeelden.
Babykamertje net geschilderd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Babykamertje helemaal ingericht!
Slaap lekker lieve Indy!!

                 

                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld 2

Er kwam een vraag binnen via voor een Winnie de Pooh kamer. Een zelfde soort project had ik al eens eerder gedaan. Een mooie nieuwe uitbouw met een ruime slaapkamer en badkamer voor Sander. Sander heeft een lichamelijk en verstandelijke beperking en deze kamer wordt zijn eigen domein.

Natuurlijk vond ik het leuk dat ik daar mocht werken. Ik heb daar gezien hoe het is om met een kind te leven met een beperking. En Sander zijn ouders en zus en broer doen dat enorm veel liefde en toewijding. Voor mij was het een verrijking! Bedankt ....Jantina, Gert, Angela, Mark en natuurlijk Sander.

We hebben een hele hoop plaatjes bekeken en uiteindelijk de mooiste en liefste uitgekozen. Jantina had ook lampen gekocht in de vorm van ballonnen, deze wilde ze graag in de muurschildering verwerkt. Omdat er in de hoek waar de boom moest komen eigenlijk ook nog een beetje licht moest komen hebben we een gipsen lampje gekocht en deze beschilderd als vogelnestje.

Samen hebben we dus de hele muur een beetje samen gesteld.

Dit was ongeveer het idee, uit eindelijk zijn de vogeltjes er bij gekomen en wat dieren verwisseld.

Hieronder de making of: